Τα μέτρα
Για την εστίαση, εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering (πλην φοιτητικών εστιατορίων), είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.
Τα μέτρα για την εστίαση είναι τα εξής:
- Αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο
- Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών
- Μη παραγωγή μουσικής
- Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.
- Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.
- Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι.
- Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής.
- Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό
Όσον αφορά τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, προβλέπονται τα εξής:
- 0,90 εκ. αν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα
- 1,20 εκ. αν παρεμβάλλεται καρέκλα μόνο από τη μια πλευρά μεταξύ τραπεζιών
- 1,80 εκ. αν παρεμβάλλονται καρέκλες και από τις δυο πλευρές των τραπεζιών.