Τελευταία Νέα :

Το παράνομο κυνήγι της δεκαοχτούρας & ο μύθος της...

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ο μύθος λέει:
Η ΔΕΚΑΟΧΤΟΥΡΑ. Ήταν ένα ορφανό κορίτσι και είχε κα­κή μητριά. Μια φορά που ζύμωσαν, την έστειλε να πάει το ψωμί στο φούρνο. Ήταν δεκαοχτώ καρβέλια. Όταν εψήθησαν και τα ‘φερε το κορίτσι από το φούρνο, η μητριά της την πανικόβαλε πως έφαγε ένα καρβέλι, γιατί ήσαν δεκαεννιά και έφερε δεκαοχτώ. Το καημένο το κορίτσι έλεγε πως δεκαοχτώ ήσαν τα ψωμιά, εκείνη η σκύλα τίποτα, και της έκανε χίλια δυο μαρτύρια για το καρβέλι που έχασε τάχατες. Από το μεγάλο της κακό, παρακαλέστηκε το κορίτσι στο Θεό να τη γλιτώσει, και ο Θεός την έκαμε δεκαοχτούρα. Γι αυτό κράζει πάντα «Δεκαοχτώ!» — τάχα πως τα ψωμιά ήσαν δεκαοχτώ κι όχι δεκαεννιά.

Προχθές το ζευγαράκι που φωλιάζει στην βεράντα μου
 και καθημερινά φροντίζω,
 έχασε το ταίρι της από ανθρώπινη σκανδάλη..

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, στις 19-11-2013, σε κάτοικο του νησιού που κρίθηκε ένοχος για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και πιο συγκεκριμένα για παράνομη θήρα μη επιτρεπόμενου είδους (Δεκοχτούρες).
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών, χρηματική ποινή 200 ευρώ και κατάσχεση κυνηγετικού όπλου διότι ο κατηγορούμενος συνελήφθη, την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2009, από δασοφύλακα της Δ/νσης Δασών Δωδ/σου που συμμετείχε σε μικτό κλιμάκιο δασικών και αστυνομικών οργάνων σε συνεργασία με τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας του Κ.Σ. Ρόδου, να κατέχει δυο σκοτωμένες δεκοχτούρες, επιμελώς κρυμμένες στο φίλτρο αέρος του καλοριφέρ του οχήματος που οδηγούσε κοντά στη Τ.Κ. Γενναδίου Ρόδου.

Νίκος Στεφανής.


Εδώ σε παλαιότερη φωτό...
Share this Article on :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © LIANOKLADI NEWS Published by lianokladinews | Designed By Internet Solution