Τελευταία Νέα :

Αντάμωμα συμμαθητών μετά από 40 χρόνια! (students reunion invitation)!

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014


Το απόγευμα του Σαββάτου 12 Απριλίου του 2014, έμελλε να είναι η μέρα που θα αντάμωνε συμμαθητές και δασκάλους του Δημοτικού σχολείου Λιανοκλαδίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Λιανοκλαδίου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.
Οι πιο ανυπόμονοι είχαν καταφθάσει στο ραντεβού, πριν την ώρα συνάντησης και μεταξύ αυτών οι δύο τιμώμενοι Δάσκαλοι, η Κυρία Ιουλία Γιαννιτσιώτη και ο Κύριος Βασίλειος Μπαρτσιώκας !
Πολλοί  μαθητές έφεραν μαζί τους βιβλία και φωτογραφίες από τα ανέμελα παιδικά σχολικά τους χρόνια, προς ευχάριστη έκπληξη των συμαθητών τους.
Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν μεταξύ των γκριζομάλληδων πλέον μαθητών και δασκάλων, προσπαθώντας να φέρουν τον χρόνο και την μνήμη δεκαετίες πίσω, αναπολώντας τα πρώτα μαθητικά χρόνια!
Η πρώτη αναμνηστική φωτογραφία βγήκε με φόντο τον  Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Στην συνέχεια όλοι μαζί  είχαν έναν ευχάριστο περίπατο, με κουβεντούλα και φρεσκάρισμα των σχολικών αναμνήσεων,  μέχρι το Δημοτικό σχολείο Λιανοκλαδίου.
Ο Διευθυντής του σχολείου Κος  Γιάννης  Αθανασίου άνοιξε την εξώπορτα και όλοι ξεχύθηκαν στο προαύλιο, φέρνοντας την σκέψη τους σε παιδικές ζαβολιές και πειράγματα..
Η δεύτερη αναμνηστική φωτογραφία είχε ως φόντο τους πέτρινους τοίχους του σχολείου, ενώ ο προαύλιος χώρος ήταν πλέον ασφαλτοστρωμένος, σε σχέση με το χωμάτινο έδαφος και τα περιφερειακά παρτέρια λουλουδιών της δεκαετίας του 60!
Η δασκάλα ρωτήθηκε από έναν μαθητή, αν θυμόταν την τάξη που δίδασκε τους πρωτοετείς μαθητές και προς έκπληξη είχε πολύ καλή μνήμη!
Κάθησε στην έδρα και οι μαθητές πήραν την θέση τους στα θρανία,ενώ στον πίνακα ήταν γραμμένη η ημερομηνία και το καλωσόρισμα των αποφοίτων.
Η Δασκάλα Κα Ιουλία, πάντα όρθια και συγκινημένη, έκανε μία αναδρομή στο σχολικό παρελθόν και στην συνέχεια όλοι μαζί περιηγήθηκαν τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου.
Τέλος στην τελευταία αίθουσα όπου και αποφοίτησαν οι μαθητές, πήρε την θέση του  στην έδρα ο Δάσκαλος Βασίλης Μπαρτσιώκας.
Λες και δεν πέρασε μια μέρα με το διαπεραστικό του βλέμα και το αυστηρό του ύφος, έκανε τον προσωπικό του εκπαιδευτικό απολογισμό, αποδεχόμενος με χαμόγελο και ετοιμολογία, τις ερωτήσεις,φιλοφρονήσεις και τα πειράγματα των μαθητών του.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών στους δύο δασκάλους από τους μαθητές τους, την απονομή αναμνηστικών περγαμηνών σε όλους τους συμμαθητές και η βραδυά έκλεισε με κρασάκι, φαγητό και μουσική στην
οικογενειακή ταβέρνα των Αφων Κολόκα.
Το επόμενο ραντεβού ορίστηκε για το 2018..
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Αντωνίου και την σύζυγό του Βάσω για το Φωτογραφικό Αρχείο.
Special thanks to Vicky Daskalaki.
Γράφτηκε από τον Νίκο Στεφανή.






















































































































































Share this Article on :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © LIANOKLADI NEWS Published by lianokladinews | Designed By Internet Solution